75 jaar Vrijheid

‘’Ga het gesprek aan over vrijheid’’

75 jaar vrijheid
In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We staan stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen di daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Samenwerking ‘’Vrij aan de Rijn’’
Ter ere van dit bijzondere jubileumjaar, 75 jaar vrijheid, organiseren we in samenwerking met de club ‘’Vrij aan de Rijn’’ een evenement in Boskoop. Voorgaande jaren werd dit door de actiegroep ‘’Kom over de Brug’’ gedaan. Vanuit deze samenwerking is er een mooi dorpsevent ontstaan met een militaire tour die de dorpskernen in de Gemeente Alphen a/d Rijn aandoet en een feestelijke afsluiting met een Vrijheidsdiner in het centrum van Boskoop.

Militaire Tour
Op 5 mei 2020 wordt door de club ‘’Vrij aan de Rijn’’ een tour georganiseerd met 40 tot 50 militaire voertuigen. Op de voertuigen is plaats voor veteranen en ca. 150 jonge scouts. De tour doet meerdere dorpskernen in de Gemeente Alphen a/d Rijn aan en eindigt in Boskoop op de B.C. straat.

Vrijheidsdiner
Ga het gesprek aan over vrijheid tijdens het Vrijheidsdiner, een bijzondere ontmoeting aan de eettafel waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s praten als vrijheid en onvrijheid. Tijdens het Vrijheidsdiner wordt er een 3-gangen verrassingsmenu geserveerd, aangeboden door de Dorpskernwinkeliers Boskoop.

Met optredens van:
• The Key-Sisters
• Da Capo
• DJ Double Trouble
• Excelsior